marți, 24 martie 2009

Ziua „cand” a sosit




Gata.
Nu mai e loc de intoarcere. Miercuri 18 martie e ziua care Hiroshima monetara s-a intamplat. Nu mai departe de saptamana trecuta, Federal Reserve a anuntat ca va baga 1.000 de miliarde de dolari in cumpararea de obligatiuni ale Trezoreriei si ale agentiilor guvernamentale ipotecare. Mai pe sleau, se va trece masiv la printarea de bani.

Investitorii in aur abia au asteptat, zice MarketWatch.
„Pe site-ul nostru, am anuntat ca decizia este END GAME” spun australienii de le The Privateer. The Gartman Letter preciza: „Am crezut ca „usurarea cantitativa” este o problema de timp, o problema de cand, nu de daca. Ieri, „cand ” a sosit”. Si Gartman a cumparat o pozitie semnificativa de aur.
Richard Russell, de la Dow Theory este si mai dramatic si indeamna oamenii care vor sa faca „BIG money” sa cumpere aur.James Turk de la GoldMoney spune si el in Freemarket Gold si Money Report de duminica:„Actiunile companiilor miniere raman una dintre zonele cu putere in piata”.

Dar pe langa foamea de „smart money” si triumful predictiei ramane terifierea despre starea economiei reale. Turk se intreaba: „Cat de grav este (economia) incat Fed sa puna acest mare pariu si sa riste hiperinflatia dolarului ca sa incerce sa salveze bancile insolvente? Ce vede Bernanke astfel incat sa extinda deficitul Fed cu alti 1,2 trilioane de dolari? Ce ne ascunde?”

Niciun comentariu: