miercuri, 25 martie 2009

Haiducii zilelor noastre ...




... nu vin
ca sa ia de la bogati ci sa dea. Cu piatra. Politia din Edinburgh a semnalat ca domiciliul lordului Sir Fred Goodwin, artizanul extinderii Royal Bank of Scotland la active de peste 3,2 trilioane de dolari, a fost atacata cu pietre.
Trei ferestre de la parter au fost sparte iar un Mercedes negru S600, parcat in fata a fost vandalizat. Politia nu vrea sa spuna daca Sir Fred si familia sa erau acasa in timpul atacului sau cine a raportat vandalismul.

Edinburgh Evening News a precizat pe site-ul sau ca a primit doua emailuri de la un grup care si-a asumat atacul. Unul dintre mesaje zicea: „Suntem furiosi ca oamenii bogati, ca el, se platesc pe ei insisi cu sume uriase de bani si traiesc in lux, in vreme ce oamenii simpli sunt someri, dati afara sau fara case. Aceasta este o crima. Sefii bancilor ar trebui bagati in inchisoare. Acesta este doar inceputul”

Sir Fred a fost in centrul oprobiului public dupa ce s-a aflat ca va primi anual o pensie enorma, de 700.000 de lire sterline dupa ce s-a retras mai devreme, la 50 de ani de la banca-dezastru, banca ce a avut nevoie de 20 de miliarde de lire sterline. Casa lui Goodwin se afla in zona exclusivista Grange, a orasului

Niciun comentariu: