duminică, 22 martie 2009

Citigroup cheltuie 10 milioane de dolari pe noi birouri




Obisnuiti cu
extravagantele si cu robinetul de bani, bancherii americani continua cu proiectele fanteziste dupa ce americanii de rand au salvat colosii cu picioare de lut.
Citigroup planuieste sa cheltuiasca 10 milioane de dolari pe noi birouri pentru Vikram Pandit, directorul executiv si pentru consilierii acestuia spunand ca proiectul va ajuta la economisirea de bani in timp.

Datele de la Departamentul Cladirilor din New York care arata ca Citigroup, care a primit 45 de miliarde de dolari de la Trezorerie, se asteapta sa plateasca minim 3,2 milioane de dolari pe constructii ca scoaterea de pereti precum si punerea de noi instalatii de siguranta impotriva incendiilor la sediul din Park Avenue. Cifra nu include cheltuielile precum arhitctul si mobila, spune International Herald Tribune.

„In acest mediu (economic), (proiectul) trimite in mod absolut mesajul gresit”, spune Charles Elson, director la Weinberg Center for Corporate Governance de la Universitatea din Delaware.
Citigroup spune ca aceste constructii sunt o parte a reducerii spatiului de birouri. O sursa a precizat ca Citi planuieste sa isi reduca in intreaga lume spatiile de birouri cu mai mult de 930.000 de metri patrati, ca sa ajute gigantul sa economiseasca 15 miliarde de dolari in urmatorii ani.

Numai ca la sediul impricinat, executivii de la Citigroup „economisesc” punandu-si cel putin un frigider si un aparat de facut gheata de la compania Sub- Zero in spatiul renovat, impreuna cu produse „premium”, dar si ferestre Madico „Safety Shield 800” rezistente la explozii. Asta poate in cain cazul in care platitorii de taxe ar dori sa ii impuste la ce bonusuri isi dau. Proiectul acopera 17 birouri, toate cu spatii administrative pentru asistenti, impreuna cu doua sali de conferinte.

Citi a stabilit 25 de directori care vor avea limitari de bonusuri, dar acestea nu se vor aplica si subordonatilor. Presa americana preciza ca banca doreste sa creasca salariul managerilor si sa dea bonusuri mai multe in actiuni si nu in bani cash. Desigur, pe Vikram Pandit il doare in basca ca lucreaza acum pe un salariu de 1 dolar dupa ce in 2007 si-a vandut fondul sau de hedging (speculativ) Old Lane Partners LP cate ... Citigroup pentru 800 de milioane de dolari. Pandit a venit atunci la pachet cu tot cu fondul sau ca sef al unitatii. Desigur, investitiile au fost atat de bune incat Citigroup a inchis fondul in iunie 2008, dupa cum zice Bloomberg.

Niciun comentariu: