luni, 22 iunie 2009

Siemens, abonat la stat cu 21 de miliarde de dolari




Siemens
se asteapta sa obtina comenzi de stat 21 de miliarde de dolari de la variate guverne ale lumii, in cadrul eforturilor de a relansa consumul mondial, scrie Wall Street Journal.

Compania ar putea primi 8 miliarde de dolari numai din planul de stimulare economica de 787 miliarde de dolari din SUA. Siemens se asteapta ca guvernele mondiale sa cheltuie 623 miliarde de dolari in urmatorii 3 ani pentru infrastructura, din totalul de 2,7 trilioane de dolari consumate la nivel global. In SUA, Siemens crede ca poate concura pentru proiecte de 110 miliarde de dolari.
Compania vrea sa fie un mare jucator pe piata cladirilor verzi, instaland panouri solare, instalatii de caldura, aer conditionat si sisteme de iluminat eficiente. In SUA, Siemens are 69.000 de angajati. In primul trimestru, compania si-a tras bine- mersi un profit net de 962 milioane de dolari.

Firma e la mare batalie cu General Electric, pentru titlul de „gigantul verde”. GE si-a tras deja pana acum mai multe contracte cu9 guverne straine, din Irak pana in China, in vreme ce un alt contract de 250 de milioane de dolari cu Petrobras, gigantul brazilian al petrolului a fost semnat recent. GE si-a tras anul trecut un profit de 18 miliarde de dolari, in miezul crizei, si are comenzi de 172 de miliarde de dolari in infrastructura. 

Niciun comentariu: