joi, 4 iunie 2009

SUA investigheaza cazurile de inside trading de la Lehman Brothers




Securities and
Exchange Commission (- Comisia Valorilor Mobiliare din SUA) investigheaza daca informatiile despre promovarea sau retrogradarea unor companii de catre Lehman Brothers la categorii superioare sau inferioare de rating au fost folosite ilegal de catre angajati ai bancii de investitii si altii, potrivit unei scrisori a sentoruluiCharles Grassley, citata de Wall Street Journal.

Acuzatiile au fost formulate de Edward Parmigiani, un fost analist al Lehman care acoperea sectorul industriei de semiconductori si au fost depuse la o curte de arbitraj intr-o problema despre forta de munca, potrivit scrisorii lui Grassley, care face parte din Comitetul de Finante, catre Financial Industry Regulatory Authority (Finra), un alt organism de reglementare.
Grassley a intrebat Finra daca a facut o investigatie in urma acuzatiilor.

Analistii au trimis rapoartele catre grupul intern responsabil cu comunicarea ratingurilor inainte ca aceste schimbari sa fie aprobate de forurile Lehman. De exemplu, in 2005, analistul Parmigiani a trimis grupului un raport in care upgrada Amkor Technologyu Inc. Intre data trimiterii raportului si publicarea lui, actiunile Amkor au urcat cu 12%, potrivit scrisorii. Alta data, un analist a spus ca „trebuie sa mearga inapoi la birou si sa inceapa sa sune clientii deoarece Lehman va retrograda sectorul marfurilor chimice la ora 2:15 azi”. De asemenea, un director al Lehman l-a avertizat pe Parmigiani sa nu retrogradeze Chip Pac Ltd, deoarece Lehman era angajata in aranjarea si suportul unor tranzactii cu actiuni sau obligatiuni.

Scrisoarea sugereaza ca angajatii Lehman au violat regulile de separare diviziilor de cercetare si de investitii.

Niciun comentariu: