marți, 19 mai 2009

Basescu detoneaza duda nucleara




Stirile nucleare
de astazi cu Basescu au fost Dumnezeu. Ar trebui citite la fiecare terapie prin ras si predate la facultate in ideea ASA NU!

Basescu confunda reactorul 2 de la Cernavoda cu reactoarele 3 si 4 si cu reactorul de la Flamaville. Iata mai jos ce a produs Newsin: „Basescu a tinut sa explice, pentru presa romana, ca din discutiile purtate cu specialistii francezi a constatat ca, desi unii politicieni romani pretind ca al doilea reactor de la Cernavoda este in intarziere, de fapt timpul de executie este unul normal. Seful statului a explicat ca ultimul reactor de la Flamanville a inceput sa fie construit in 2006 si se afla inca in stadiul in care i se pregateste toata infrastructura. Reactorul va fi dat in folosinta in 2014, executia durand astfel opt ani, potrivit presedintelui. "Ceea ce inseamna ca si reactoarele de la noi au fost executate in aceasta perioada rezonabila", a subliniat Basescu.

Ce-aia ma? Hai sa mai vedem o data. De data logic.

Deci unii politicieni considera ca reactorul 2 de la Cernavoda e in intarziere. Atat de multa intarziere ca a fost construit din 2002 si dat in folosinta in 2007.
Iar Basescu ii contrazice. Nu ca ar avea deja energie nucleara de acolo la becul de la Cotroceni, ci ca nu e in intarziere.

Dupa care a spus ca reactorul de la Flamanville (de generatia a 3-a, cu apa presurizata, bla bla produs de Areva) se construieste din 2006 si ca va intra in functiune in 2014. Apoi stie ca se construieste ceva si la noi, din moment ce varza sa de cap compara lucrurile.
Acuma nu sunt eu sigur daca exact asa a zis Base sau asa varza e duduia de la Newsin. Nu ca Mediafaxul ar fi mai breaz, de acolo intelegandu-se ca si a doua centrala nucleara ce va fi construita in Romania va fi facuta tot pe tehnologie CANDU, ceea ce e o prostie.

6 comentarii:

castravete spunea...

basescu ar fi mai bine ca tu sa te faci cioban pentru ca arati foarte bine cu peruca........

Anonim spunea...

Sigur ca va lipseste cate o dopaga la fiecare si sunteti interesati numai pentru avantaje personale! Blestemati comunisti!

Anonim spunea...

Ce mi se pare foarte intersant e ca poza asta apare PRIMA cand cauti Basescu pe Google Images!

Anonim spunea...

Nici Ceausescu nu stia prea multe...avea oameni in spate care il ajutau...in fine pe Basescu nu stiu cine il mai ajuta...caci "astia mari" il cam vaneaza ;)...

Anonim spunea...

sunteti niste comunisti! bine ca a avut geoana un discurs mai interesant duminica la alegeri cand s-a dus sa voteze "sa ne ajute sf nicolae pt unitate", alte 3 cuvinte si iar "sa ne ajute sf nicolae pt unitate". huooo!! sa te ajute ala cu coasa!

Anonim spunea...

cacat!