vineri, 24 aprilie 2009

Guvernul SUA a saracit actionarii Bank of America cu miliarde de dolari pentru a salva sistemul bancarIn tara drepturilor
omului si a respectului fata de lege (asa se zice) pungasia de stat este permisa. Henry Paulson, fost secretar de stat al Trezoreriei americane si Ben Bernanke, seful Federal Reserve l-au amenintat pe Kenneth Lewis, seful Bank of America cu destituirea daca nu ar fi cumparat Merrill Lynch. Ba mai mult, i-a interzis sa prezinte actionarilor pierderile Merrill pentru a evita ca acestia sa respinga preluarea in AGA.

Intr-o depozitie dezvaluita de Andrew Cuomo, procurorul general al statului New York, Lewis face toate aceste declaratii. Explicatiile arata ca preluarea a avut loc in septembrie, in timpul colapsului sistemului financiar din Statele Unite. Actionarii bancii au aprobat tranzactia pe 5 decembrie, dar Lewis a explicat ca la o saptamâna dupa aceasta a aflat despre deteriorarea finantelor Merrill, in timp ce pierderile trimestriale au urcat de la 9 miliarde dolari la 12 miliarde dolari in sase zile. Per total, Merrill a raportat pierderi de 27 de miliarde de dolari. Scrisoarea lui Cuomo se bazeaza pe declaratiile lui Lewis facute in cadrul investigatiei asupra bonusurilor de 3,6 miliarde de dolari platite de Merrill exact inainte de fuziunea cu Bank of America.

Imediat dupa anuntarea pierderilor generate de Merrill, actiunile Bank of America au scazut vertiginos, generand pierderi de miliarde de dolari actionarilor. Titlurile se tranzactionau in februarie cu doar 2,53 de dolari bucata, iar acum sunt la 8,90 dolari. Titlurile au scazut 76% anul trecut. Scrisoarea vine in contextul in care se apropie AGA la Bank of America. Wall Street Journal anunta recent ca mai multi actionari ai BofA au dt in judecata institutia pentru ascunderea datelor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Do you know the fiesta Gold, in the game you need the
fiesta money. it can help you increase your level. My friends always asked me how to
buy fiesta Gold, and I do not know he spend how much money to buy the
fiesta online gold, when I see him in order to play the game and search which the place can buy the
fiesta online money. I am happy with him.
Do you know the tcos Gold, in the game you need the
chronicles of spellborn gold. it can help you increase your level. My friends always asked me how to buy the chronicles of spellborn Gold, and I do not know he spend how much money to buy the
tcos money, when I see him in order to play the game and search which the place can buy the
chronicles of spellborn money. I am happy with him.