marți, 17 februarie 2009

Energiile regenerabile aduc pacea mondiala



Da, ati citit bine. Potrivit unui raport Erste, am zis raport nu concurs de Miss-uri, energiile regenerabile aduc pacea mondiala. Iote aici, cum se revarsa inteligenta austriaca:


„Unul dintre aspectele pozitive legate de nivelurile record atinse de pretul petrolului in ultimul an este cu siguranta discutia publica declansata cu privire la subiecte precum securitatea aprovizionarii si trecerea la sursele de energie regenerabila.

Trecerea catre sursele de energie alternative ar promova in acelasi timp pacea, deoarece ar contribui la evitarea riscului tot mai mare al unui conflict pentru resurse, pe lânga beneficiile aduse mediului inconjurator. Insa odata cu reluarea scaderii preturilor, discutia publica pe acest subiect a trecut in umbra.

Totusi, analistii Erste Group atrag atentia asupra faptului ca, cu cât pretul petrolului ramâne mai mult timp in limita a 40 USD sau mai putin, cu atât oferta va scadea mai mult si mai rapid pe viitor, deoarece programele de investitii si explorare vor fi amânate sau anulate la astfel de preturi. In acest moment, investitiile nu reprezinta nici macar 20% din volumul recomandat care ar fi necesar pentru a stimula productia, de la 86 de milioane de barili in prezent la 125 milioane de barili in 2030” zice raportul Erste.

Eu propun peTraian Oprea, directorul Hidroelectrica, pentru viitorul Nobel pentru Pace daca tot face 30% din energia tarii, basca si regenerabila!

Niciun comentariu: