vineri, 13 februarie 2009

Flota rusa comanda avioane ca sa tina MiG in aer




Nu, nu e vorba de avioanele romanesti MiG, care se concureaza cu Tractorul la arat pamantul, ci de cele rusesti.
Guvernul rus va comanda un numar de avioane MiG-29 KUB Fulcrum D, numai bune pentru portavioane, ca parte a ajutoarului dat de stat pentru producatorul rus de avioane de lupta, a spus vicepremierul rus Sergei Ivanov. „Statul va sprijini in toate felurile posibile, inclusiv financiar, una din cele mai mari companii ale Rusiei. Un document ce va sta la baza unui program de inzestrare recomanda cumpararea de avioane navale MiG 29 KUB pentru a le folosi pe viitoarele portavioane” a declarat Ivanov la o intalnire cu oficialii industriei aviatice la Moscova.

Corporatia MiG a avut pierderi de 300 de milioane de dolari in 2008, iar datoria sa a ajuns la 1,25 miliarde de dolari. MiG a mai fost lovita si de razgandirea Algeriei, care a rupt in iulie 2008 un contract de 1,28 miliarde de dolari, semnat in 2006. Prin acesta, statul african trebuia sa cumpere 34 MiG-29. Algerienii au argumentat prin „calitatea inferioara” iar cele 15 avioane deja date, au fost trimise inapoi in Rusia. Ivanov a spus ca ministerul Apararii va plati 690 de milioane de dolari pentru avioanele produse prin contractul algerian. Primul ministru Vladimir Putin spusese miercuri ca a semnat o rezolutie prin care a alocat 417 milioane de dolari in fonduri pentru ca MiG sa faca o majorare de capital. „Aceste masuri ne vor permite sa integram MiG in Russian United Aircraft Corporation (Corporatia Aviatica Rusa) fara a face UAC sa poarte povara datoriilor MiG” a spus Ivanov.

MiG este binecunoscuta pentru MiG 29 dar si pentru cea mai recenta serie MiG- 35 Fulcrum- F Fighter, care este un concurent cu Eurofighter Typhoon, F/A-18E/F Super Hornet, Dassault Rafale, JAS 39 Gripen si F-16 Falcon in licitatia pentru cele 126 de avioane multirol ce vor fi cumparate in viitorul apropiat de India.

Rusia are in plan sa isi creasca exporturile de arme cu 6% in 2009, pana la 8,5 miliarde de dolari, fata de 8 miliarde in 2008, desi este criza. Rusia si-a dublat exporturile din 2000 pana in 2007 aceste operatiuni, pana la 7 miliarde de dolari, ajungand al doilea exportator mondial, dupa SUA. Statele-cheie unde tehnologiile ruse sunt vandute sunt China, India, Algeria, Venezuela, Iran, Malaiezia si Serbia. Cele mai populare arme cumparate din Rusia sunt avioanele Suhoi si MiG, dar [i nave de razboi, elocoptere sau tancuri.

Dar nu numai banii sunt tinta Rusiei, ci si intimidarea. Sergei Ivanoi dadea bice in 26 ianuarie Roscosmos sa faca mai multe teste si sa inceapa productia Bulava, o racheta balistica intercontinentala ce se poate lansa de pe submarine. Ultimul test cu Bulava in rol principal a fost o tentativa nereusita de a lansa racheta sub nivelul marii de pe submarinul Dmitry Donskoy. Testul a avut loc de Colindete, pe 23 decembrie in Marea Alba si a fost al cincilea esec in 10 incercari. Ivanov a spus ca se vor face teste pana cand sistemul va fi adoptat de Fortele Armate. Teoretic, Bulava trebuie sa intre in dotare in acest an, totusi mai multe teste trebuie efectuate pana la a se lua o decizie finala, zice Ria Novosti.

Racheta Bulava (Ss-NX-30) cara pana la 10 focoase nucleare si are o raza de 8.000 de kilometri. Este proiectata a fi purtata de submarinele nucleare Borey-class Project 955. Putin a calificat sistemul drept o comopnenta cheie a fortelor nucleare ruse.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Do you know the dofus kamas, in the game you need the kamas. it can help you increase your level. My friends always asked me how to buy dofus kamas, and I do not know he spend how much money to buy the
dofus gold, when I see him in order to play the game and search which the place can buy the
cheap kamas. I am happy with him.
Do you know the eve isk, in the game you need the eve online isk. it can help you increase your level. My friends always asked me how to
buy eve online isk, and I do not know he spend how much money to
buy isk, when I see him in order to play the game and search which the place can buy the
cheap eve isk. I am happy with him.