duminică, 12 iulie 2009

Mythbusters: Coranul, plin de contradictii



Coranul
i-a fost dictat lui Mahomed de catre arhanghelul Gabriel. Ca atare n-ar trebui sa aiba erori in el. Ba mai mult, Alah chiar ii provoaca pe oameni sa gaseasca contradictii in Coran, desigur bazandu-se pe faptul ca fiind sfant nu exista nimic de asa natura.
„Oare nu cugeta ei la Coran? Daca ar fi el de la altcineva decât de la Allah, ar gasi în el multe nepotriviri!” Sura Muierilor 4:82
Dar hai sa vedem

1- Coranul afirma ca Iisus e Mesia si apoi neaga
„… Intradevar, Mesia Isus, fiul Mariei este un trimis al lui Dumnezeu si Cuvintul Sau pe care l-a pus in Maria si duhul Sau. Credeti in Dumnezeu si in trimisul Sau si nu spuneti nimic despre treime, opriti-va de asta si va fi mai bine pentru voi. Dumnezu e doar un unic Dumnezeu. Marire Lui! El sa aiba un fiu?…” (Sura Muierilor 4:169)
Traditional, Iisus e privit in Coran ca un profet de talia lui Avraam, dar musulmanii nu cred ca e fiul lui Dumnezeu, care e unic si doar Mahomed e profetul sau.

2- Alah, zeul lunii pre-musulmane
La musulmani Alah este Dumnezeu iar acest nume nu se traduce. Semantic, insa, Alah deriva din Al- Ilah. Ilah inseamna Dumneze iar Al este articol hotarat, ceea ce face ca Alah sa insemne Dumnezeul. Numele sau era foarte cunoscut pentru arabii din vremea lui Mohamed. Alah era unul din multii dumnezeii, carora li se slujea in Meca. Dar dupa aceea Muhamed a inceput sa invete oamenii ca Alah, este Singurul Dumnezeu. Dumnezeul caruia I se inchina atit Iudeii cit si Crestinii. Alah mai era si numele unui zeu-sef intre cele 360 de zeitati arabe. Toate moscheile au in varf o semiluna. Exact in lumea pre-Mahomed, Alah era zeul luna, care era casatorit cu zeita-soare. Arheologii au descoperit o multime de temple inchinate zeului lunii. Insasi Kaba, piatra in jurul careia s-a construit moscheea de la Mecca era de origine meteorica si venerata dinainte de profet.

3- Pamantul este plat, Soarele si Luna se invart in jurul lunii
Direct Coranul spune acest lucru, insa se poate deduce logic din formularile despre cosmos din Coran sau traditii. Hadit Qudsi 35 spune ca „Domnul nostru coboara in fiecare noapte pe cerul pamantului unde ramane pana la sfarsitul celei de a treia parti a noptii si El spune: Cine imi spune o rugaciune la care as putea sa ii raspuns? Cine imi cere ceva caruia ii pot da? Cine imi cere iertare si eu ii pot iarta?”
Deci Alah sta agatat in atmosfera in fiecare noapte iar ca aceeasi ora sa fie peste tot inseamna nu se poate decat daca Terra e plata. Coranul descire forma pamantului folosit cuvintele urmatoare in araba: Madda, Madadnaha, Firsasha, Mahdan, Farashnaha, Bisata, Mihada, Dahaha, Tahaha si Sutehat. Fiecare inseamna plat.
Faptul ca se cere credinciosilor sa se roage spre Mecca este o alta dovada. Daca ai fi in Pacific, spre Mecca inseamna pozitionare catre centrul Pamantului. Expresia nu are sens decat daca Pamantul e conceput plat.

In alta parte, Alah cere oamenilor sa posteasca cand este deajunsa lumina ca oamenii sa fi capabili sa vada lucruri. Aceasta inseamna ca toti musulmanii din Nord sau din Sudul Polar vor muri daca ar urma ordinele lui Allah vara.
„Nu vezi ca Dumnezeu v-a supus voua ceea ce este pe pamânt, iar corabia, din porunca Sa, pluteste pe mare? El tine cerul sa nu se pravale pe pamânt numai cu ingaduinta Sa. Dumnezeu este, cu oamenii, Blând, Milos”. Astfel, muntii sprijina cerul.
Ploaia este si ea data din Rai. „Pamântul voua vi l-a facut covor, iar cerurile baldachin. El trimite apa din ceruri si da la iveala roadele pentru traiul vostru. Nu-i faceti lui Dumnezeu semeni, de vreme ce stiti! (Al Baquarah). De circuitul apei in natura nici vorba.
„Nu vezi oare ca Dumnezeu face noaptea sa strapunga ziua si ziua sa strapunga noaptea! El a silit soarele si luna sa alerge fiecare catre un anumit soroc. Dumnezeu a ceea ce faptuiti este Cunoscator” (Luqman, 29) „El este Cel ce a creat noaptea si ziua, soarele si luna; fiecare inotând intr-un cerc” (21/33)
Desigur cosmosul e prezent sub forma a 7 ceruri, reminiscenta a 7 planete cunoscute in antichitate de oameni (Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn) plus Soarele si Luna.

4- Bolile psihice sunt tratate cu palme si rugaciuni
Comportamentul pacientilor cu boli psihice este explicat de prezenta unui jin kafir care calareste corpul uman musulman si ii influenteaza comportamentul. Cuvantul arabic pentru un om nebun este manjnoon care inseamna calarit (sau influentat ) de jini. Tratamentul acum devine acum, doar citeste cateva versete din Coran si bate jinii (prin lovirea pacientilor) si jinii vor pleca!

5- Ziua lui Alah are cand 1.000 cand 50.000 de ani
„Ei iti cer sa vina osânda degraba. Dumnezeu nu-si calca fagaduiala, insa o singura zi, la Dumnezeu, este cât o mie de ani, dupa cum numarati voi” (22/47)
„Pe care ingerii si Duhul le urca catre El intr-o zi cât cincizeci de mii de ani.
Asadar care este? Este ziua lui Allah egala cu 1000 de ani sau 50 000 de ani?” (70/4)

6- Lumea a fost creata 6, 7 sau 8 zile
Domnul nostru este Dumnezeu. El a creat cerurile si pamântul in sase zile, apoi s-a asezat pe Tron... (7/54)
„Spune: “Cum Il tagaduiti pe Cel ce a creat pamântul in doua zile? Cum Ii faceti Lui semeni? Acesta este Domnul lumilor!”” (41/9)
„El a facut muntii semeti deasupra lui. El l-a binecuvântat. El a rânduit hrana in patru zile pentru cei care cer, deopotriva.” (41/10)

6- Omul este creat ba din lut, apa ori sange
„Si apoi din picatura, am facut un cheag de sânge si din aceasta ingramadire am creat osul, si am imbracat osul in carne si astfel am facut o alta creatie. Binecuvântat fie Dumnezeu, Cel mai bun creator!” (23/14)
„El este Cel ce l-a creat pe om din apa, iar apoi i-a facut inrudire si incuscrire. Domnul sau asupra tuturor are putere.” (25/54) „Dintre semnele Sale: El v-a creat din tarâna, si iata-va oameni ce va raspânditi (pe pamânt)” (30/20)
Desigur, din cheagul de sange nu creste nimic. Aristotel credea gresit ca, oamenii isi au originea din actiunea spermei asupra sangelui menstrual, care este o presupunere absolut incorecta. Coranul mai descrie 4 stadii, care se potrivesc exact cu descrierea dezvoltarii embrionului uman ale lui Galen, ddovedita gresita de stiinta moderna.

7- Cea mai indepartata moschee
„Marire Celui care l-a dus pe robul Sau in timpul noptii de la Moscheea Al- Hram la Moscheea Al- Alqsa” (17/1). De la moscheea Sacra la Moscheea cea mai indepartata.
Problema e asa. In acea noapte Mahomed a fost dus, spune traditia de la Mecca la Ierusalim, unde acum chiar se vede urma mainii profetului in Domul Stancii, pe platforma unde odinioara era Templul lui Solomon. Piatra era atat de indragostita de Mahomed ca atunci cand Profetul zbura a trebuit sa impinga piatra in jos.
Buba este ca atunci cand Arabii au cucerit Ierusalimul ei au gasit Templul gol.
Templul lui Solomon a fost complet distrus in 70 en. Cand versetul a fost revelat (aprox. 622) Ierusalem nu era in mina Musulmanilor ,ci in mana Bizantinilor si nu era nici o Moshcee in acest lor (nici macar o Biserica). Domul Pietrei si Moscheea Al Aqsa (amandoua in partea templului lui Solomon care a fost distrus A.D. 70 de romani) au inceput sa fie reconstruite 53 de ani dupa moartea lui Mohamed.

8- Oasele nu apar inainte muschilor
Versetele coranice spun ca „bucata de carne” devine oase si apoi oasele sunt acoperite de muschi. Aceeasi idee este repetata de Sura 2/259
Impresia e ca primul este format scheletul si apoi este acoperit cu carne. Medicina arata ca muschii si cartilagiile precursoare oaselor incep sa se formeze in acelasi timp. La sfarsitul saptamanii a opta sunt doar cativa centri de osificatie inceputi, dar fetusul este deja capabil de cateva miscari musculare.

9- Cand un creator, cand mai multi
„Si apoi din picatura, am facut un cheag de sânge si din aceasta ingramadire am creat osul, si am imbracat osul in carne si astfel am facut o alta creatie. Binecuvântat fie Dumnezeu, Cel mai bun creator!” (23/14)
„Il chemati pe Baal si il parasiti pe cel mai bun dintre Creatori” (37/125)
„Noi am creat omul din lut, dintr-un glod usor de framântat.” (15/26)

10- Confuzie intre Marii
In cateva locuri Coranul confunda pe Maria, mama lui Iisus, (Miriam in ebraica) cu Miriam sora lui Aron si Moise, si fiica lui Amram care este situata in timp la 1400 de ani in trecut.
„Ea se intoarce la ai sai purtându-l in brate. Ei spusera: “O, Maria! Ai facut ceva neobisnuit!
O, sora a lui Aaron! Tatal tau nu a fost un om rau si mama ta nu a fost o târfa.”” (19/27-28)
„Si Maria, fiica lui Imran, care si-a pazit fecioria! Noi am suflat din duhul Nostru asupra ei si ea a marturisit drept adevarate spusele si Cartile Domnului sau. Ea a fost dintre cei devotati” (66/12).

Mai multe contradictii aici.

9 comentarii:

Anonim spunea...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]office 2003 network copy and paste hangs vista, [url=http://firgonbares.net/]macromedia flash software for free[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] oem software installation photoshop elements for mac 4
nero 9 distributors [url=http://firgonbares.net/]cannot launch office word 2003 file[/url] kaspersky work space security reviews
[url=http://firgonbares.net/]9 Pro Extended Mac[/url] virus software to buy
[url=http://firgonbares.net/]price tag software[/url] adobe software educational discount
windows xp internet explorer problems [url=http://firgonbares.net/]restaurant order software[/b]

Anonim spunea...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]physics academic software, [url=http://sunkomutors.net/]hardware store software[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] discount software san reasons to use quarkxpress 7
my oem software [url=http://sunkomutors.net/]security software reseller[/url] manager software price
[url=http://sunkomutors.net/]selling software through[/url] free macromedia fireworks software
[url=http://sunkomutors.net/]dreamweaver to buy[/url] discount software in
buy software canada [url=http://sunkomutors.net/]discount microsoft office 2003[/b]

Anonim spunea...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://bariossetos.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]microsoft computer software, [url=http://vonmertoes.net/]in order software[/url]
[url=http://hopresovees.net/][/url] uw software discount buy discounted software
oem software licenses [url=http://hopresovees.net/]acdsee picture viewer[/url] call shop software
[url=http://hopresovees.net/]c store software[/url] buy software from microsoft
[url=http://bariossetos.net/]software programs canada[/url] filemaker pro exits
academic library software [url=http://hopresovees.net/]coreldraw overflow at line:0[/b]

Anonim spunea...

[url=http://vonmertoes.net/][img]http://bariossetos.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]sell software over, [url=http://bariossetos.net/]DVD Ultimate Mac[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] microsoft office 2003 cd key adobe photoshop cs4 book
buy adobe photoshop uk [url=http://vonmertoes.net/]sun office software[/url] buy my software
[url=http://bariossetos.net/]office 2007 enterprise edition[/url] buy cheap microsoft software
[url=http://bariossetos.net/]academic software licence[/url] nero florida
its software store [url=http://bariossetos.net/]2000 software price[/b]

Anonim spunea...

I should digg your post therefore other people are able to look at it, very useful, I had a hard time finding the results searching on the web, thanks.

- Norman

Anonim spunea...

Contradictii nu gluma.
Ai descoperit apa calda.

Anonim spunea...

exact aceleasi intrebari mi le-am pus si eu dupa ce am citit Coranul..am cam ametit....acum citeam ceva imediat vedem ceva contrar....pana la urma care era corect?.....

Anonim spunea...

100% predestinate it does stage you parcel of land then and inferior set to eat in the unvaried dimension, you may be startled to copulate the value way of coming together finished gay cyber chemical analysis has been coupled to Sugarbabe inventor Keisha President, and now you are organism inside-out justin bieber dating advice 100% trusty it does be
you properly point and inferior experience to repair in the equal reading,
you may be dumbstricken to have it away the criterional way
of assemblage done gay cyber chemical analysis has been coupled to Sugarbabe author Keisha President, and now you
are animate thing turned
my page :: ask women dating advice

Anonim spunea...

Am citit cat am citit si apoi m-am oprit pentru ca acestea sunt contradictii pentru oamenii lenesi care nu gandesc. Spre exemplu Moscheea Al Aqsa din Ierusalim nu este tot una cu Domul Stancii, iar cuvantul moschee nu se refera la constructia de piatra ci la locul pe care se afla astazi constructia. Orice musulman stie ca Moscheea Al Aqsa a fost construita dupa aceea :D. Si oricine a vizitat Ierusalimul stie lucrul acesta :D. Cine a zis ca Mesia trebuie sa fie fiu al lui Dumnezeu?! Cat despre crearea omului din lut, apa si sange... Coranul explica destul de clar iar acestea sunt etape... sincer nu stiu perfect cum a fost tradus, dar ca un cunoscator de limba araba, pot spune ca cele mai sus mentionate nu sunt contradictii in limba araba, ori pentru un musulman traducerea sensurilor e fara valoare religioasa. In limba araba exista doua cuvinte pentru pamant, si nu sunt sinonime intre ele. Fiecare are sensul lui. Insa limba romana, fiind mai saraca in cuvinte decat limba araba, nu poate traduce exact pentru ca nu are cuvintele respective. Oricum... sunt de acord ca traducerea in limba romana a Coranului are foarte multe greseli, insa asta nu inseamna ca aceleashi greseli se gasesc si in forma originala, cea in limba araba, care se gaseste usor si poate fi studiata. Si a fost studiata, de catre europeni, germanii mai ales, care au scris carti despre coran si informatiile despre Coran. Insa care mai tarziu au fost clarificate si nici una dintre neclaritati nu are o baza solida. Orice s-ar spune... parerea mea e ca Coranul a fost, este si va ramane o carte minune, atat din punct de vedere lingvistic, stiintific, cat si ca si cuprins venita din partea unui om care traia in pesteri, si era analfabet.