joi, 9 iulie 2009

Dumnezeu este iubire




Urmatoarele
randuri arata iubirea universala. Cine vrea poate sa verifice.

Exodul 35:2- Dumnezeu cere sa omoram pe oricine munceste de Sabath
Duteronomul 21: 18-21: Dumnezeu cere sa omoram tinerii neascultatori
Leviticul 20:13 Duneze cere sa omoram homosexualii
Deuteronomul 22: 13-21: Dumnezeu cere sa omoram fetele care nu sunt virgine cand se marita.
Dumnezeu promoveaza sclavia- Exodul 21: 20-21, Coloseni 3:22-24, Efeseni 6:5, Intaia scrisoare a lui Petru 2:18.

Sfantul Augustin: „Bunul crestin ar trebui sa se fereasca de matematician si de toti cei care fac profetii false. Pericolul deja exista ca matematicienii au facut un legamant cu diavolul sa intunece spiritul si sa inlantuiasca omul de Iad.”

Westboro Baptist Church a decis sa picheteze memorialul facut pentru Michael Jackson in Gary, Indiana numindu-l un „ritual sodomit”. Fluturasii care au fost impartiti il numesc pe Michael „poponar”. Se mai poate citi: „Dumnezeu uraste poponarii, adulterii, pedofilii, cei ce se inchina la icoane.”

In alte meleaguri, impotriva unui politist australian a inceput un proces deoarece a inceput sa faca un ritual de exorcizare asupra unui adolescent la tabara bisericeasca luterana. Alte doua persoane au fost acuzate. Tabara era a bisericii luterane din Barossa Valley, zice The Advertiser, ziar din Adelaide.

Salmon Rushie, celebru in lumea intreaga pentru „Versetele satanice” este inca un condamnat la moarte in intreaga lume islamica, pe motiv de blasfemie. Daca pune piciorul intr-un stat islamic va fi executat. De altfel, orice bun musulman trebuie sa incerce sa-l omoare.

In secolul 21 inca mai exista oameni care cred ca pamantul e plat. Flat Earth Society a existat de la fondarea acesteia, in 1956 de catre Samuel Shenton si a fost condusa ulterior de Charles K Jonhson. Dupa moartea acestuia, \n 2001 au rupt randurile.

Un comentariu:

Bonnere spunea...

Dumnezeu le porunceste evreilor sa ucida in mai multe randuri. Da. Ce zici cand omoara chiar el? Sunt multe cazuri in biblie, cad morti, ii inghite pamantul, etc.
Dumnezeu ii trimite la razboi pe evrei, si toti prizonierii, femei si copii sunt ucisi, toti.

Asta inseamna ca Dumnezeu nu ne iubeste, nu?

Aici am sa spun ceva de genu, cand intr-o lada de mere, unul este stricat, mai devreme sau mai tarziu le va strica pe toate. Asa ca marul stricat este aruncat pt a le salva pe celelalte. Hmm aici trebuia ceva exemplu ca vietati ca sa pot baga: "asta nu inseamna ca Dumnezeu nu iubeste...merele" dar intelegeti voi ce vroiam sa zic.

Acuma, este acest lucru crud? Din punctul nostru de vedere, uman, al meu personal ... da, de multe ori mi se pare Dumnezeu crud, nemilos si sangeros. Va rocmand cartea iov a bibliei, mai ales de la capitolul 38 incolo.

Rezumatul este ceva de genu:
Dumnezeu este omnistient si omnipotent, poate face orice si nu da socoteala de nimic, este esenta intelepciunii.
Si ne iubeste, si are un plan pentru mantuirea fiecaruia dintre noi, orice am fi facut in viata.

Nu ma indoiesc ca mandria si orgoliul omului, mai ales a omului "intelept" isi aduna dintii de pe jos la faza asta.