luni, 3 august 2009

In ce investeste Biserica Catolica: tutun, arme, sex. Aleluia!


Pax Bank din germania, banca a Bisericii Catolice, s-a spovedit in urma cu doua zile pentru investitiile sale in tutun, arme si productia de contraceptive. Stirea AFP confirma dezvaluirile facute recent de saptamanalul Der Spiegel.

Banca a anuntat ca „regreta” plasamentele „nepotrivite inaltelor sale exigente etice”, in cadrul unor laboratoare producatoare de pilule contraceptive, in producatori de armament si de tutun.

Presedintele Pax Bank a recunoscut intr-un interviu acordat postului de radio catolic Dom Radio ca a investit in „doua laboratoare farmaceutice americane care, intr-o mica masura, produc si mijloace de contraceptie”. Pax Bank este depozitara a conturilor institutiilor si comunitatilor catolice din Germania si a mai investit, in martie, 577.970 euro in producatorul de armament BAE Systems, si detine actiuni in valoare de 870.950 euro in cadrul fabricilor de tutun Imperial Tobacco si British American Tobacco, potrivit Der Spiegel.

Institutia sustine ca modul de investire a fondurilor sale a trecut de controlul intern. „Regretam acest fapt si vom corecta erorile imediat, luni, fara a afecta clientii”, mai transmite banca. Pax Bank, cooperativa detinuta in majoritate de diocezele catolice din Germania, afirma pe pagina sa de internet ca „realizeaza echilibrul dintre randamente si idealurile crestine”.

Politica de investitii confirma intru totul acel „da cezarului ce-i al cezarului” spus de Iisus, cu mentiunea ca ea insasi e acum cezarul. Ce daca banu-i ochiul dracului, oamenii trebuie sa FACA ceea ce zice popa nu ceea ce face popa, nu-i asa?

Caiti-va pentru pacatele voastre muritori patetici voi cei care nu sunteti emisarii Domnului pe Pamant!

Niciun comentariu: