duminică, 29 noiembrie 2009

De ce se reorienteaza conglomeratele sud-coreene catre Rusia?


Lipsa de vointa a companiilor europene, americane si japoneze de a imparti tehnologie cu rivalii coreeni trimite conglomeratele din Coreea de Sud sa se reorienteze spre Rusia, unde fiecare stat cimenteaza slabiciunea celuilalt prin colaborari.

Companiile din Coreea de Sud sunt percepute ca rivali remarcabili de japonezi in industria electronica (Samsung, LG), de cele din SUA in privinta autoturismelor (Hyundai, Kia, Daewoo), sunt temute de gigantii indieni ai otelului ArcelorMittal si Tata Steel (POSCO, Hyundai Steel), de conglomeratele franceze in domeniul nuclear (Korean Electric Power) sau de China- cu care concureaza pentru achizitia de resurse energetice ieftine (Korea Oil Corp, Kogas, Korea Resources Corp). Cu alte state ale lumii, ca Norvegia sau statele arabe, este concurent inversunat pentru a investi imensele resurse adunate de fondul suveran (Korea Investment Corp) sau de fondul de pensii (National Pension Service).

Cu statul de "tigru asiatic" si beneficiind de scaderea monedei nationale, won-ul, care a dat un impuls major exporturilor, Coreea de Sud si companiile sale sunt printre cei mai competitivi adversari ai statelor dezvoltate.

Cititi mai mult pe Renne.ro.

Niciun comentariu: